Iata cum procedez:
Aleg citiva pesti frumosi, cu pielea lucioasa si carnea ferma, proaspeti sau congelati imediat dupa capturare la -18 ̊C si pastrati astfel pina in momentul prepararii.
Ii las sa ajunga la temperatura camerei si si ii curat de intestine, branhii, piele, etc, in functie de specie si de marime. Filetez pestii pe care ii voi pregati astfel.
Ii introduc intr-o marinata sarata si puternic aromata cu mirodenii naturale de cea mai buna calitate: coriandru, oregano, enibahar, foi de dafin, curry, boia dulce, chilly si piper negru. Marinata cu tot cu pesti o pastrez la frigider imediat dupa preparare, pina in momentul in care pestii sint gata de afumat. Asta poate dura o zi sau doua, dupa marimea pestelui.
Cind pestele e bine marinat, il scot din vasul in care l-am pastrat, il zvint si il condimentez pentru ultima data inainte de a-l baga la afumat.
La afumare folosesc rumegus proaspat de fag, pentru o aroma intensa si constanta.
Afumarea o fac cu fum rece, astfel pestele isi pastreaza textura caracteristica si aroma capatata prin marinare. Timpul de afumarea dureaza intre 24 si 36 h, fiind un proces ce trebuie supraveghat constant si putand varia in functie de temperatura mediului ambiant, vant, gradul de umiditate atmosferica si alti factori.
Afumatoare mea arata cam asa pe dinafara:
Si asa pe dinauntru:
Dupa finalizarea procesului de afumare, ambalez imediat fiecare bucata de peste individual si o depozitez in frigider, pentru o calitate maxima.
In acest moment am disponibile : file de macrou afumat, pastrav intreg afumat si file de pastrav neo-zeelandez afumat.
Iata cum arata produsul finit:
Contact: alchimaromelor@gmail.com telefon la 0723.353.060
Enjoy!

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu